Electro Mandel werd opgericht door Hendrik Leenknecht, ex leerkracht in het VTI te Roeselare op 09 september 1966. Zijn interesse in techniek was zijn motivatie om iedereen correct te informeren over de producten die hij verkocht.

Hij zocht zelf wat de mogelijkheden van de techniek waren en streefde naar de beste prijs/ kwaliteit verhouding.

Wat begon als bijberoep en gericht naar autolampen, radio’s en motoren is nu een zaak met toonzaal en gespecialiseerd in verlichting, schakelmateriaal, videofonie, domotica, kortom alles voor de residentiële en tertiaire woningbouw.

In 2004 werd Electro Mandel overgenomen door zijn zoon Rik, die samen met zijn echtgenote Melanie en 10 medewerkers de klanten op een professionele manier ondersteunen en begeleiden naar de keuze van de materialen. Om de installateurs te ondersteunen kan de eindklant altijd hier de nodige informatie bekomen in onze showroom. Onze verkopers staan hen altijd te woord.

In 2010 werd een totaal nieuw toonzaal van 200m² voorzien waar iedere klant welkom is en vrijblijvend info kan verschaffen….

Sinds April 2014 is er een 2e divisie bij. The Lightstore dient als ‘showroom’ van verlichting, dit voor de installateur, de (interieur)architect, de bouwpromotor of de bouwheer. Hier kan vrijblijvend een bezoek gebracht worden of een afspraak gemaakt worden voor lichtadvies. In 2014 is The Lightstore gestart in het centrum van Roeselare en sinds 2020 is er een 2de vestiging in het centrum van Nieuwpoort stad.